söndag 27 maj 2012

RABARBERGLASS MED JORDGUBBSKOMPOTT



Ca 1 liter

Glassen:
125 gram rabarber
0,75 dl + 50 gram strösocker
1 dl äggulor (ca 6 st)
3 dl vispgrädde
Jordgubbskompott:
300 gram jordgubbar
50 gram strösocker
1 vaniljstång
Saften från 0,5 citron

Gör så här:
Skiva upp rabarbern. Tillsätt 0,75 dl socker och koka upp tills det tjocknar till. Kyl ner. Det ska fortfarande vara flytande. Vispa äggulorna hårt tillsammans med 50 gram socker. Vispa grädden lätt i en bunke. Blanda rabarberkrämen i äggsmeten, ha i hälften av grädden och rör om. Ha i resten av grädden. Rör om och häll upp i amerikanska muffinsformar och frys i minst 1,5-2 timmar. Jag körde dock glassmeten i glassmaskinen i några minuter. Hällde sen upp glassen i en brödform och frös över natten.

Jordgubbarna kokas med sockret, 1 vaniljstång (ta ur innehållet och lägg också med de tomma stängerna) och saften från 0,5 citron. Koka upp. Ta ur stängerna. Mixa och sila om du vill ha den slät. Kyl ner, eller servera ljummen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar