onsdag 2 maj 2012

RABARBERMUFFINS MED VIT CHOKLAD


12 st 

Ingredienser:
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl rabarber i bitar
100 gram vit choklad (grovt hackad)
1 msk vetemjöl

Frosting:
Philadelphiaost
Jordgubbsylt
Florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. vänd ner mjölblandningen i smeten. Skär rabarbern i ca 2 cm stora biter. Blanda den med 1 msk mjöl. Tillsätt den vita chokladen och rabarbern i smeten. Häll i smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Jag fick lägga över folie efter ungefär halva tiden för att inte den vita chokladen skulle bli bränd. Kan serveras med vispad grädde och jordgubbar. Jag gjorde dock jordgubbsfrosting till mina vilket blev väldigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar