12 st
Ingredienser:
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl rabarber i bitar
100 gram vit choklad (grovt hackad)
1 msk vetemjöl
Frosting:
Philadelphiaost
Jordgubbsylt
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. vänd ner mjölblandningen i smeten. Skär rabarbern i ca 2 cm stora biter. Blanda den med 1 msk mjöl. Tillsätt den vita chokladen och rabarbern i smeten. Häll i smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Jag fick lägga över folie efter ungefär halva tiden för att inte den vita chokladen skulle bli bränd. Kan serveras med vispad grädde och jordgubbar. Jag gjorde dock jordgubbsfrosting till mina vilket blev väldigt gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar