tisdag 8 maj 2012

KESOFLÄTA


2 bröd

Ingredienser:
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
250 gram keso
1 tsk salt
1 msk honung
2 msk olja
10 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Valfria frön till garnering

Gör så här:
Smula jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt keso, salt, honung och olja och arbeta in vetemjölet tills degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i 45-60 minuter, det ska bli dubbel storlek. Ta upp degen och dela den i 2 bitar. Dela varje bit i ytterligare 3 delar och rulla dem i längder. Fläta ihop till en fläta och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra biten. Låt det jäsa ytterligare i 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Vispa upp ägget. Pensla brödet med ägget och strö på med valfria frön. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

1 kommentar:

  1. De ser jätteproffsiga ut! Hoppas att de
    smakade bra./Mamma

    SvaraRadera