2 bröd
Ingredienser:
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
250 gram keso
1 tsk salt
1 msk
honung
2 msk olja
10 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Valfria frön
till garnering
Gör så här:
Smula jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt keso, salt, honung och olja och arbeta in vetemjölet tills
degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i 45-60 minuter, det ska bli
dubbel storlek. Ta upp degen och dela den i 2 bitar. Dela varje bit i ytterligare 3
delar och rulla dem i längder. Fläta ihop till en fläta och lägg den på
en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra biten. Låt
det jäsa ytterligare i 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Vispa upp ägget. Pensla brödet med ägget och strö på med valfria frön. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
De ser jätteproffsiga ut! Hoppas att de
SvaraRaderasmakade bra./Mamma