En vanlig maträtt i Polen.
Ingredienser:
1 vitkålshuvud
2 morötter
Lite selleri (lite riven från den vita delen eller en bit från den gröna som bara kokas med i grytan och sedan tas bort när den gett lite smak)
3 köttiga korvar
1 gul lök
2 köttbuljongtärningar
1 näve bladpersilja
0,5 dl dill
Salt
Peppar
Gör så här:
Strimla vitkålen fint. Riv morötterna. Riv selleri om du har den vita biten av sellerin. Lägg annars i en bit av den gröna. Häll i en stor kastrull tillsammans med lite vatten och de båda buljongtärningarna. Efter ett tag kommer kålen krympa ihop och ge mer plats i kastrullen. Skär korven i slantar och hacka löken. Stek dem ihop i en stekpanna. När grönsakerna har kokat i ca 30-40 minuter, häll i korven och löken. Salta och peppra. Häll i persilja och dill. Smaka av. Kan ätas som den är ihop med lite bröd eller som tillbehör till mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar