lördag 27 juli 2013

VINBÄRSKAKA MED VIT CHOKLAD


Ca 20 bitar

Ingredienser:
200 gram vit choklad
250 gram smör
3,5 dl strösocker
4 ägg
200 gram mald sötmandel
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl röda vinbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Låt den vita chokladen smälta tillsammans med smöret men var försiktig med värmen så den inte skär sig. Rör blandningen till en slät smet och låt svalna något. Vispa ner socker och ägg i smeten. Vänd ner de malda mandlarna. Vänd ner mjölet som blandats med bakpulvret. Täck en lånpanna, 20x30 cm med ett bakplåtspapper. Häll i smeten. Fördela vinbären ovanpå smeten. Grädda mitt i ugnen i ca en timme eller när den känns torr. Servera med vispad grädde och röda vinbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar