tisdag 2 juli 2013

ÄPPEL OCH KANELKAKA


Ingredienser:
125 gram smör
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 äpplen
Kanel
Strösocker
Ca 1,5 dl socker och kanelflingor (mina är Nestlé flingor jag köpt i Polen)
Lite smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa flingorna. Skala äpplen och skär i rätt tunna skivor. Bland i en skål tillsammans med kanel och socker.Smörj och bröa en form, gärna med borttagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och smöret. Häll smeten i formen. Tryck ner äppelklyftorna. Häll över de smulade flingorna. Hyvla över lite smör och strö över lite socker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar