torsdag 11 juli 2013

KNÄCKIG KLADDKAKA



Kakan:
50 gram smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
0,5 dl ljus sirap
Knäcksmet:
100 gram smör
1 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen.

Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.
Häll knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitt i ugnen i 35 min. Låt svalna.

Servera vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar