onsdag 31 augusti 2011

GREKISK PAJ



Ca 4 portioner

Ingredienser:

1 paket filodeg (ca 250-300 gram)
4 ägg
300 gram fetaost
400 gram fryst, tinad bladspenat
Citronskal från en citron
Peppar/Salt/Timjan/Paprikapulver
Olivolja
Färsk timjan

Gör så här: 
Blanda ihop ägg, fetaost och kryddor med en gaffel.
Stek spenat i olivolja. Krydda med citronskal. Blanda i äggsmeten.
Ta ett bakplåtspapper. Skölj och skrynkla under rinnande vatten för att göra mer rörligt. Lägg det på arbetsytan.
Lägg på ett lager filodeg på bakplåtspappret, se till att arean av filodegen är större än stekpannan. Ringla över olivolja och paprikapulver. Lägg på ett nytt lager. Olja, paprikapulver. Nytt lager. Totalt 3-4 lager. Inte för noga med hur det ser ut.
Dra över bakplåtspappret med filodegen i stekpannan.
Häll i äggblandningen. Vik över degen som sticker utanför stekpannan så att äggblandningen blir täckt. Ta bort överflödigt bakplåtspapper.
Sätt stekpannan på spisen i 2-3 minuter för att skapa en krispig yta. Strö färsk timjan och paprikapulver över.
Sätt in pajen i ugnen för att bli klar (om stekpannan inte tål ugnen så lägg över hela pajen i en rund bakform efter det att den fått en krispig yta på spisen).
Klar efter cirka 15-20 minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar