onsdag 31 augusti 2011

FRUSEN JORDGUBBSCHEESECAKE

Supergod fräsch och somrig cheesecake! Perfekt till midsommar.

8-10 bitar

Botten:
12 digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
4 gelatinblad
300 g jordgubbar
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
ev. ca 1 dl jordgubbar i bitar

Garnering:
Färska jordgubbar

Gör så här:
Smula sönder kexen och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i cirka 5 minuter. Ta upp, krama ur och smält i en kastrull med ca 1 msk vatten. Mixa jordgubbarna med sockret och rör ner gelatinet i massan. Vänd ner osten i jordgubbssmeten (kan vara bra att röra osten lite mjuk innan den blandas ner i smeten). Vispa upp grädden och vänd ner även den i smeten. Rör ner eventuellt små jordgubbsbitar i smeten om du vill. Häll smeten i formen över kexblandningen och släta till toppen. Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar så att den får frysa till ordentligt. Ta ut tårtan i cirka 20-30 minuter före serveringen och garnera den med mera jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar