onsdag 31 augusti 2011

MÖRKT BRÖD


2 limpor

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2-3 dl valfria frön (jag tog krossat linfrö och solrosfrön)
1,5-2 dl russin
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl matolja
1,5 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Gör så här:

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke.
Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet. Blanda i russin och frön.
Häll smeten i smorda avlånga formar.
Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i 60-70 minuter.
(Under tiden bröden gräddas blir de mörkare och mörkare. Färgen kommer från den mörka sirapen. När de är klara ska de vara riktigt mörka.)
Låt bröden stå några minuter i formarna och stjälp sedan ur dom. Vira in bröden i en kökshandduk och låt svalna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar