torsdag 10 november 2011

FLUFFIGA TEKAKOR



Fluffiga och goda tekakor. Orginalreceptet innehöll lite väl mycket socker så jag har minskat mängden. Blev lite väl sött innan.

18 st

Ingredienser:
3,5 dl mjölk
2 dl vatten
100 gram smör
75 gram jäst
0,5 dl socker
1 tsk salt
Ca 900 gram vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret och tillsätt vatten och mjölk, värm till 37 grader. Smula sönder jästen (1 1/2 paket) i bunken . Häll i degspadet till jästen löst sig. Tillsätt salt, socker och sen mjölet. Arbeta degen i assistenten ca 4 minuter. Låt jäsa i bunken i 30 minuter. Strö ut lite mjöl på bakbordet och häll upp degen. Arbeta ihop den smidig. Dela degen i 18 bitar och rulla till bollar. Ta en boll och lägg den på bakbordet helst utan mjöl, platta till den med handflatan och kavla den sedan ca 0,5 cm tjock och rund. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Upprepa tills alla bollar är slut. Blir 6 st på varje plåt. Nagga kakorna med gaffel. Sätt ugnen på 200 grader. Låt jäsa i 30 minuter.  Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Pensla de färdiggräddade tekakorna direkt efter gräddning med mjölk.

1 kommentar:

  1. Du har glömt smöret i ingredienslistan!

    Kram/Mamma

    SvaraRadera