torsdag 3 november 2011

KARDEMUMMASKORPOR

Ca 30 st

Ingredienser:
50 gram smör
2 ägg
125 gram fint hackad sötmandel
2 dl strösocker
4 dl mjöl
2 tsk kardemumma (jag tog 1 tsk malen och 1 tsk kärnor som jag stötte med mortel)
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 3 delar och rulla var del till en rulle som är 4 cm tjock. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädde mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut längderna ur ugnen och skär i bitar på ca 2 cm. Lägg skorporna med snittytan uppåt på plåten. Stäng av ugnen och sätt tillbaka skorporna för att torka av eftervärmen. Ta ut dom efter ca en timme. Skulle de inte kännas "klara" på undersidan, vänd på dom och sätt in i ugnen en stund till så den sidan också får torka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar