fredag 7 oktober 2011

CINNAMON PECAN STICKY BUNS

 Ett amerikanskt recept jag har översatt med bullar med pecannötter och lönnsirap i.

Bulldeg:
450 gram vetemjöl special
50 gram strösocker
1 tsk salt
85 gram smör (tärnat)
7 gram torrjäst (ca en halv påse)
2 ägg (ihoprörda)
1,5 dl mjölk
Lite matolja

Fyllning:
2 tsk kanel
85 gram farinsocker
100 gram pekannötter

Topping:
125 gram smält smör
1 1/4 dl lönnsirap
50 gram farinsocker
100 gram grovhackade pekannötter

Gör så här:
Blanda mjöl, socker och salt. Häll i det tärnade smöret och nyp ihop tills tills det blir som brödsmulor/ströbröd. Häll i jästen och äggen. häll i mjölken och rör ordentligt tills det blir en mjuk deg (kan hända att du behöver lite mer mjölk). Knåda i bakmaskin i 7 minuter. Häll över degen i en skål smord med olja. Sätt över plastfolie och låt jäsa framme (varm plats) i ca 1 timme eller tills degen fått dubbel storlek.

Blanda kanel, socker och nötter till fyllningen i en matberedare. Blanda tills nötterna är finmalda. Häll ur degen och knåda. Dela i 2 delar. Kavla varje del till en rektangel på ca 25x35cm.

Smält smöret till toppingen. Pensla ut hälften över degen till varje rektangel. Strö sen över hälften av fyllningen på var rektangel. Använd en kavel för att trycka ner fyllningen i degen. Rulla ihop rektanglarna,nyp ihop på ändarna så det blir tätt. Skär varje rulle i 8 bitar.

Pensla 2 st 20x30 cm djupa plåtar med smält smör. Rör ihop sirapen och sockret med resten av smöret. häll sedan över det på plåtarna. Häll över de hackade nötterna. Placera bullarna på plåtarna, lämna 2 cm mellan bullarna. Täck med lätt oljad plastfolie. Jäs varmt i 30 minuter.

Värm ugnen till 180 grader. Ta bort plastfolien och grädda i 30 minuter tills bullarna fått lite färg och känns fasta. Serveras med den kladdiga sidan upp, helst varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar