måndag 3 oktober 2011

KOLAPAJ

6-8 pers

Pajdeg:
100 gram smör
1 msk strösocker
3 dl mjöl
1 äggula

Fyllning:
En burk päronhalvor

Kolakräm:
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 msk farinsocker
3/4 dl ljus sirap
1-2 tsk vaniljsocker
ca 62 gram smör

Gör så här:
Gör pajdegen i god tid och lägg den i kylen. Tag fram degen nån timme före gräddning. Tryck ut i pajform. Grädda på 200 grader i 15-20 minuter.

Låt päronhalvorna rinna av. Skär i skivor som får ligga på lite hushållspapper tills pajen ska fyllas.

Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom smöret i en kastrull. Rör om, koka på svag värme 20-30 min. Klicka ner smöret så det smälter. Låt krämen svalna. Fyll pajskalet med päron och häll sedan över kolakrämen. Serveras kall. Garnera med lite vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar