söndag 16 oktober 2011

RÅGLIMPOR MED RUSSIN

 
Mycket gott bröd men personligen vill jag inte pensla brödet med sirap/vatten då jag tycker det blev för kladdigt och sött.

2 bröd

Ingredienser:
50 gram jäst
5 dl vatten (37 grader)
2 dl sirap (jag tog ljus sirap)
1 msk anis
1 msk fänkål
3 tsk salt
3 dl rågmjöl (jag tog 2dl grovt och 2 dl fint)
1 dl russin
11 dl vetemjöl

Till pensling:
1 msk ljus sirap
1 msk vatten

Gör så här:
Lös jästen i vattnet och tillsätt sirap, salt, mortlade kryddor och rågmjöl. Blanda i russin. Arbeta in lite vetemjöl i taget till en smidig deg. Låt jästa övertäckt i 35 minuter.
Vänd upp på mjölat bakbord. Dela degen i två bitar och forma först till runda bollar och sen till limpor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Täck över och jäs i 35 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. När bröden jäst klart så sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Grädda i 30 minuter. Ta ut och pensla dem direkt med sirap utrört i vatten för en glansig yta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar