söndag 16 oktober 2011

KESOLASAGNE


God vegetarisk rätt. Är nästan ännu godare dagen efter. Man kan även smula i lite fetaost om man vill.

Ca 5 portioner

Ingredienser: 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja/matolja
800 gram krossade tomater
600 g fryst, tinad bladspenat
0,5 msk chilipulver
Salt och peppar  
500 gram keso
Lasagneplattor (ca 12 st)
Ca 2 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Fräs i olja i en stor kastrull tills löken blivit mjuk. Häll i krossade tomater och låt koka 4-5 minuter. Blanda i bladspenat och koka ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och chilipulver. Ta från värmen och rör ner keso. Varva tomatröran med lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar