tisdag 4 oktober 2011

LEILA´S SAFFRANSSKORPOR

35 skorpor

Ingredienser:
100 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel (väldigt grovt hackad)
Lite råsocker (vanligt socker går också bra)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran. Häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dom på en plåt. Strö över råsocker. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar