onsdag 12 oktober 2011

MUFFINS MED APELSINCHOKLAD



13 st

Muffins:
2 ägg
2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal från 1 stor apelsin
75 g smält smör
1 dl mjölk
Ev. några bitar med apelsinchoklad

Apelsinchokladfluff: 
3 dl grädde
ca 180-200 gram apelsinchoklad (tex. Romerska Bågar eller Marabou Apelsinkrokant)

Gör så här:
Fluffet görs några timmar/kvällen innan muffinsarna. Smält chokladen ihop med grädden i en kastrull. Det får inte koka. Häll över i en bunke och låt svalna några timmar eller över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ev. ner någon/några apelsinchokladbitar i varje form. Grädda cirka 12-15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna. Vispa sedan fluffet med elvisp tills den blir tjock och spritsa/bred ut den sedan på muffinsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar