fredag 9 september 2011

FRUSEN BLÅBÄRSCHEESECAKE



Botten:
12 digestive kex
75 gram smält smör

Fyllning:
200 g Philadelphiaost, rumstempererat
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2-3 dl mixade blåbär
 

Gör så här:
Kör kexen i matberedare eller lägg dom i påse och slå en kavel på för att smula sönder dom. Smält smöret och blanda ihop. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant.

Mixa blåbären till en smet. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
Rör ner äggulorna, en i taget.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med blåbärsmoset.

Rör ihop de båda rörorna.
Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar