torsdag 8 september 2011

ENKLA FRUKOSTBULLAR


Ca 24 st

Ingredienser:
1 pkt jäst
7 dl fingervarmt vatten
1 msk honung
2 msk olivolja
15-16 dl vetemjöl (jag tog 5 dl "4 sädesslag" och resten vanligt mjöl)
2 tsk salt
Ca 1,5 dl solrosfrön + lite till garnering
1 ägg till pensling

Gör så här:
Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, honungen, olivoljan och saltet. Häll i en del av mjölet. Sen solrosfröna och sen resten av mjölet. Arbeta kraftigt i maskin eller med elvispens degkrokar tills degen är smidig, men ändå lite klibbig.
Låt jäsa i minst 30 min.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 20-24 lika stora bitar. Forma till runda bullar och fördela dem på två plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa i minst 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö på solrosfrön.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar