2 stora bröd
Ingredienser:
75 g jäst
1 ½ msk havssalt
8 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
1 msk honung
1 ½ kg vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin.
Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.Knåda degen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två runda limpor.
Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk.
Sätt ugnen på 275 grader.
Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter
Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader. Gräddas totalt 50 minuter.
Ta ut bröden och pensla på vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar