måndag 26 september 2011

GREKISKT LANTBRÖD

Blir gigantiska bröd som är mycket goda. Ska jäsa 3 gånger och degen blir jättefin och smidig.


2 stora bröd

Ingredienser:
75 g jäst
1 ½ msk havssalt
8 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
1 msk honung
1 ½ kg vetemjöl

Gör så här:
Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin.
Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
Knåda degen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två runda limpor.
Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk.
Sätt ugnen på 275 grader.
Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter
Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader. Gräddas totalt 50 minuter.
Ta ut bröden och pensla på vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar