söndag 4 september 2011
SVARTVINBÄRSSAFT
Ca 1 liter saft
Ingredienser:
2 liter svarta vinbär
6 dl vatten
5 dl socker till varje liter avrunnen saft
Gör så här:
Lägg bären i en kastrull. Plocka bort eventuella blad. Pinnar kan sitta kvar.
Häll på vattnet och låt koka upp. Låt det sedan koka i ca 10 minuter. Tryck bären med en sked eller slev mot kanten så att all saft rinner ur bären.
Häll bärmassan i en silställning, så klart behöver du ha något under som samlar upp saften åt dig. Låt stå och självrinna i minst 30 min.
Mät den avrunna saften och häll tillbaka i den rengjorda kastrullen. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna. Förvara saften kallt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar