Kakan:
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Glasyr:
75 gram smör
1,5 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min på 175 grader. Låt kakan svalna.
Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred ut glasyren på kakan. Strö över rikligt med kokos. Skär upp kakan i fyrkantiga bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar