torsdag 1 september 2011

CHOCOLATE CHUNK AND PECAN COOKIES

Jättegoda lite sega kakor. Vill man av nån anledning inte ha dom sega så är det bara att grädda lite längre tills det fått lite färg. Jag brukar baka dessa med grovhackad daim i. Detta är ett kanadensiskt recept som jag har översatt.

Ingredienser:
1,25 dl smör (rumstempererat)
1,25 dl kopp farin socker eller råsocker
1,25 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,75 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2,5 dl mjölkchoklad (grovhackad)
1,25 dl kopp pecannötter (grovhackade)

Gör så här:
1. Rör socker och smör i en skål.
2. Knäck i ägget.
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan skål.
4. Rör ihop de torra ingredienserna med de "blöta".
5. Rör ner chokladen och pecannötterna.
6. Klicka ut kakorna på en plåt med bakplåtspapper. En matsked per kaka blir lagom. Kakorna flyter ut en del så lägg dom inte för nära varann.
7. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 8-10 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar