torsdag 1 september 2011

BANAN OCH CHOKLAD MUFFINS


12 st (normalstor muffinsplåt)

Ingredienser:
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 ägg
2 1/2 dl mjölk
250 g smör (rumstempererat)
3 1/2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
Ca 2 bananer (skivade)
Ca 1 st mjölkchokladkaka (grovt hackad i bitar+12 rutor som dekoration)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Vispa rumstempererat smör tillsammans med socker i en skål. Vispa ägg och mjölk i en annan skål. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en tredje skål. Rör ihop De två första skålarna och sedan den tredje. Fördela smeten i formarna ngefär till hälften. Fördela rikligt med bananskivor och grovt hackad choklad och fyll därefter upp med smet till strax under kanten. Lägg slutligen någon bananskiva på toppen. Grädda i ca 25-30 min eller tills provstickan känns torr. Om man vill kan man placera en chokladruta på toppen av muffinsarna när de kommit ut från ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar