onsdag 14 september 2011

SPENAT & FETAOSTPAJ


Otroligt god paj! Tycker man om oliver så kan man ha lite hackade svarta oliver i också.
 
Pajskal:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 msk kallt vatten 

Fyllning:
1 pkt bladspenat, 250 g
1 gul lök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
300 g fetaost i bitar
3 ägg
3 dl mjölk
1 msk oregano
1 krm riven muskot
salt
peppar

Gör så här:
Pajskalet:
Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en stor pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 min. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.

Fyllningen:
Tina spenaten. Hacka löken. Fräs spenat och lök i olivolja. Pressa över vitlöken. Fördela spenat och fetaost i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 35 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar