måndag 26 september 2011

BISKVIER


Mandelbottnar:
200 g sötmandel
3 dl florsocker
2 äggvitor


Smörkräm:
1 dl socker
3 msk vatten
4 äggulor
300 g smör
2,5 tsk vaniljsocker
4,5 msk kakao


Garnering:
Ca 200 gram mörk choklad
Ca 100 gram ljus choklad
2 tsk matolja

Gör så här:
Mandelbottnar:
Sätt ugnen på 200 grader. Skålla (koka 1 min och ta sedan av skalet) och mal sötmandeln. Blanda den malda mandeln med florsockret. Vispa precis bara sönder äggvitorna i en annan bunke, med en handvisp. Rör ner äggvitan i mandel blandningen. Rör ihop väl. Klicka ut kakor i valfri storlek på ett bakplåtspapper. Blöt ett finger i vatten och snygga till kakorna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-13 minuter. Låt kakorna svalna ordentligt.

Smörkräm:
Koka samman vatten och socker till en lag, häll det över äggulorna och vispa kraftigt. Låt det hela svalna, tillsätt sedan det rumsvarma smöret i klickar. Vispa med elvisp tills du fått en jämn och fin smet. Smaksätt med vanilj och kakao. Bred på mandelbottnarna. Ska vara lite toppigt i mitten. Sätt in biskvierna i frysen några timmar eller över natten.

Garnering:
Smält chokladen i vattenbad och rör sedan ner oljan. Doppa sedan de frysta biskvierna i chokladen. Förvara i kylskåp.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar