måndag 12 september 2011

SAFFRANSKAKOR MED CHOKLAD


Ingredienser:
0,5 g saffran
1 msk grädde
3 msk socker
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
100 g choklad


Gör så här:
Stöt saffran och halva mängden av sockret i en mortel och blanda i grädde. Rör resten av sockret och smör poröst. Blanda i saffran och vetemjöl och blanda till en smidigt deg. Låt vila ett par timmar i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla degen till en korv och dela den på två. Gör två längder av båda och gör en skåra i mitten av dom där chokladen ska ligga.
Lägg dom på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 12 min. Låt svalna. Smält chokladen. Häll den i mitten av längderna. Låt stelna. Skär längderna i sneda bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar