söndag 4 september 2011

FARMOR´S RÅGKAKOR


8 rågkakor eller ca 25 små bröd

Ingredienser:
100 g jäst
14 dl mjölk
1 dl sirap
1,5 kg grovt matbrödsmjöl eller liknande

Ca 2 dl valfritt mjöl
1 msk salt

1 msk anis
1 msk fänkål

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm några dl av mjölken till 37 grader och häll sedan ihop med jästen så den löser sig. Ha i resten av mjölken, sirap, salt och kryddor. Häll sedan i mjölet och arbeta i maskin i 3-4 minuter. Jäs i 30-45 minuter.
Baka ut 8 stora kakor eller flera små bröd. Gör du stora rågkakor gör man hål i mitten på dom med hjälp av ett lite glas eller liknande. Nagga dom med gaffel. Jäs ca 30 minuter.
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar