onsdag 14 september 2011

PÄRONKAKA


10 bitar

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk ingefära
3 päron
1 dl valnötter
50 g kallt smör

Gör så här:
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Blanda samman mjölet, bakpulvret och ingefäran. Rör ner det i smeten.
Skala, kärna och klyfta ur päronen.
Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter (vanlig pajform/långpanna).
Fördela päronklyftorna på smeten.
Grovhacka valnötterna och strö över .
Hyvla över det kalla smöret med osthyvel så det täcker hela kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter i 175 grader.

Kakan kan serveras ihop med glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar